Glücksburg

Hvor vi sparker dæk, (måske) snyder med vekselgebyret og møder en kær gammel kending.

Af Thomas

Allerede en go’ sømil uden for havneindløbet konstaterer Marie tørt, at det da vist er mig der skal gæsteskrive om Glücksburg. For ja, her er dejlige sandstrande, et smukt hvidt badehotel, ranke bøgetræer og en svanefamilie i de bølgende tagrør. Men aldrig har vi været i en havn med så mange master, med ikke bare tre eller fire, men op til fem og seks sallingshorn! Jeg gisper af glæde og får åndenød – nu skal der tjekkes både og sparkes dæk!

[…]

Sønderborg

Hvor dieseldramaet fortsætter, vi møder en dame med en pude på hovedet og finder verdens ende – bag ved Føtex…

Tidlig morgen står Thomas op og starter motoren, mens jeg og Raketten får lov at putte os i dynerne en time mere. Vinden står næsten lige ind i næsen, så det er en tur for både sejl og motor ned gennem Alssund. Men en smuk tur. Og en fornøjelse at se de mange både på vandet. Efter nogen timer går vi under Alssundbroen og ind i Sønderborgs Nordhavn. Nu skal vi have det diesel på. Vi leder og leder men kan ikke få øje på et tankanlæg. Vi prajer også et ægtepar i en Dehler, men de er fra Norsminde og har ikke set noget. Øv, dumme havnelods, der står altså at der skulle være diesel lige her og vi har sådan brug for det. Nå, vi må vente til i morgen og tanke i marinaen. Nu skal vi bare under Chr. Xs bro og så ind og ligge lige under Sønderborg Slot, som ligger og vinker til os lige forude.

[…]

Aarøsund

Hvor vi pakker os ind i fleecetæpper, klipper Raketten og venter på automatens helbredelse…

Overskyet og 13 s/m fra vest – det river og rusker. Brrr, en kontrast til i går. Frem med varmetæppet, skoldhed kaffe og en go bog, mens Raketten har fået fripas til at ligge i bar røv og game i sin kahyt. Der er dømt doven putte-hyggedag i båden.

[…]

Fredericia

Hvor vi måske finder vores cykler, møder en pige med lidt for mange gulerødder og løber ind i endnu en fest…

Av av av, min dumme ryg! Den er simpelthen ikke bygget til at ligge i den hårde, bulede seng i vores kahyt. Og nu kan den ikke mere. Noget må der gøres, så vi beslutter os for at stikke til Fredericia og se, om vi kan finde en madraspusher.

Det viser sig at være et godt valg, for de seneste dages solskin og vindstille bliver afløst af overskyet og 8-10 s/m, og så er en by jo vældig skøn.

[…]

Kyholm – Langør

Hvor Raketten møder en farlig skål bacon, vi finder verdens ensomste kirkegård og forstyrrer alt for mange ænder.

Som den vildeste kontrast til Tunøs præ-festivalstemning ankommer vi først på aftenen til Langør. Turen herover sendte to mand på lazarettet med både forkølelsessår og blåt øje. Førstnævnte er bare mit lod her i livet. Aldrig havde vi kastet fortøjningerne på Tunø, før jeg mærkede det første lille prik, som ved indsejlingen til Stavns Fjord havde udviklet sig til tre forkølelsessår oven i hinanden. Kom ikke og sig at jeg ikke er grundig. Flot ser det jo ud!

[…]

Tunø

Hvor du kan møde Vagn, en politisk Tut og en mand der spiller trompet.

Årets sommertogt begynder på Tunø, for sejlersæsonen er ikke rigtigt i gang før vi har været på denne lille perle. Men faktisk fortryder vi allerede ved indsejlingen, for det går op for os at vi fuldstændigt har svedt ud, at der er Tunø Festival lige om lidt. Oh skræk oh ve! Ikke at vi har det fjerneste imod Tunø Festival, men hvis man går i havn i ugen op til, kan man godt glemme alt om at komme derfra før efter festivalen. Rygtet går, at man kan gå tørskoet tværs over havnen, når festen er på sit højeste – så mange både er der. Vi er dog så usandsynligt heldige, at der bliver en pæleplads ledig lige som vi sejler ind i havnen, så vi spiller højt spil og satser på at vi ikke er pakket helt ind i morgen.

Og så en kop kaffe i cockpittet, og Aaaah… Tunø ånden sænker sig.

[…]

Vintersysler

Hvor jeg snupper en god idé, Thomas laver en ’indtil-videre-løsning’ og jeg finder et ganske særligt glas.

Ja ja, jeg ved det godt: ”Vintersysler” er en fuldstændig malplaceret overskrift i disse dage. Men det var været helt umuligt at få mig selv til tasterne i det fantastiske vejr vi har haft den seneste måned, selvom indlægget om vintersysler lå næsten klar.

Vi har nydt nydt nydt hver eneste solskinstime – måske fordi det ikke var til at tro på, at det fortsatte. Men nu skal det altså være, så her får i en fortælling om, hvad vi har gået og puslet med i den kolde, lange vinter. Kan I huske den? Nej næsten ikke, vel? Så får I lige en reminder her:

[…]

Kan man sejle i januar?

Naturligvis kan man det – bare man har varmt tøj på. Faktisk er mit sejlertøj på top-3 over yndlingstøj, for med en go’ uldtrøje og termoteknisk undertøj ad libitum under, kan det klare alt fra kælketure over sort sol i oktober til – ja – sejlture året rundt. Og pludselig forstår jeg, hvordan Raketten i alle disse år har kunnet gi’ den gas i alt salgs vejr, så længe han har haft sin flyverdragt på.

[…]

Svendborg – nu med strand

Hvor vi nyder en sjælden sommer 2017-solskinsdag på stranden, Henrik syr korssting (eller noget) på sit forsejl og en af tvillingerne kommer lidt for tæt på en hveps.

Ja overskriften på dette indlæg er jo nok liiidt misvisende. For strengt taget har stranden ved Svendborg jo eksisteret i mange år, men vi har bare først opdaget den nu. En mellemstor provinsby med bynær strand – dét er da en go’ kombination! Derfor synes jeg indlægget om Svendborg (fra sidste år) fortjener et supplement. Og når nu sommervejret anno 2017 endelig viser sig fra solsiden, pakker vi den helt store strandtaske.

[…]

Shelter i Dyreborg skov

Hvor vi sover i to meters højde, møder et meget gammelt egetræ og spiser nutellamadder mens vi udspionerer skovens dyr.

I den virkelig smukke skov ved Dyreborg ligger en stor shelter i to meters højde. Jeg har altid drømt om at sove i skoven, så vi pakker dyner, liggeunderlag og proviant og begiver os afsted.

[…]