Svendborg – nu med strand

Hvor vi nyder en sjælden sommer 2017-solskinsdag på stranden, Henrik syr korssting (eller noget) på sit forsejl og en af tvillingerne kommer lidt for tæt på en hveps.

Ja overskriften på dette indlæg er jo nok liiidt misvisende. For strengt taget har stranden ved Svendborg jo eksisteret i mange år, men vi har bare først opdaget den nu. En mellemstor provinsby med bynær strand – dét er da en go’ kombination! Derfor synes jeg indlægget om Svendborg (fra sidste år) fortjener et supplement. Og når nu sommervejret anno 2017 endelig viser sig fra solsiden, pakker vi den helt store strandtaske.

[…]

Shelter i Dyreborg skov

Hvor vi sover i to meters højde, møder et meget gammelt egetræ og spiser nutellamadder mens vi udspionerer skovens dyr.

I den virkelig smukke skov ved Dyreborg ligger en stor shelter i to meters højde. Jeg har altid drømt om at sove i skoven, så vi pakker dyner, liggeunderlag og proviant og begiver os afsted.

[…]

Fænøsund for svaj

Hvor vi går i land på en (næsten) øde ø, bliver bordet af en gummibåd og nøgenbader i Lillebælt.

Selvom Frigga har både køkken, toilet og en gummibåd med benzinmotor, har vi ikke gjort så meget i at ligge for svaj. Og det er fjollet, for det er skønt! Så på vej gennem Lillebælt beslutter vi os for at lave et lille pistop ved Fænøsund.

[…]

Kongebro

Hvor vi flotter os med luksus, fanger ukendte fisk (og har brug for din hjælp) og ENDELIG finder den forsvundne legeplads.

Efter flere lange stræk i regn og blæst går vi ind i en af vores yndlingshavne, Kongebro. Vi trænger i dén grad til et bad, varme og tørt tøj, så vi flotter os og indlogerer os på Hotel Kongebrogaarden. ”Desværre” har de ikke flere ledige dobbeltværelser, så vi bliver opgraderet til en Suite. ”Er det en sweet?! Wauw den er sweet”, udbryder raketten, da vi lukker os ind i den toværelses med udsigt og karbad.

[…]

Faaborg

Hvor vi giver den fuld gas i havnebadet, får en øl i et havneskur og overvejer en karriere i havnerundfarts-branchen.

Efter to skønne solskinsdage i Dyreborg siger vejrudsigten regn og blæst, så vi stikker næsen ind i Faaborg havn en dags tid eller to. Som vi plejer søger vi først ind i gamle havn, og vi glider lige ind på en pæleplads. Eller glider og glider… Vinden driller og nabobåden kan ikke bestemme sig for hvordan han vil ligge, så vi sejler lidt i ring i havnebassinet, mens de andre sejlere spørger, om vi er en havnerundfart, og om vi giver en tur. Men da vi endelig har fastgjort den sidste fortøjning, kan vi se at det er havnens bedste plads.

[…]

Bågø

Nu med Skipper Thomas som Ghostwriter.

Efter et lidt hårdt kryds i frisk vind og en filans masse regn op gennem det sydlige Lillebælt lander vi endelig på Bågø – den lille, fine ø ud for Assens.

IMG_5953

Vi har været her før – flere gange faktisk. Først som unge og nyforelskede, hvor vi ikke fik set så meget af øen… Dernæst med Marie som højt-prustende-snork-sovende-gravid, hvor vi på grund af en vis kampvægt heller ikke så meget af øen. Og endelig som nybagte bådejere af vores nuværende, dejlige skiv på vej i transit til Middelfart, og nej – da fik vi søreme heller ikke set så meget af øen. […]

Lyø

Efter Svendborg trænger vi til øliv. Der er noget helt særligt ved at være på en ø. Måske er det overskueligheden? Måske det at mulighederne er begrænsede, så der ikke er så meget at vælge imellem? I hvert fald sænker der sig en skøn ro, når dagens sidste færge er sejlet.

IMG_4033

Turen til Lyø er desværre for motor, for vinden er i stik vest. Vi var her også sidste år, men da var det koldt og blæsende, så vi snupper en lakridspibe og glæder os til at opleve øen i bragende solskin som i dag.

[…]

Svendborg

Vi sejler butterfly gennem Svendborgsund, mens Raketten får et bad i cockpittet. Det er altid skægt at sejle i en rende der er så smal og trafikeret – det vrimler med både i alle størrelser og udformninger. På vej ind i den gamle havn krydser vi vores venner, Jeanne og Allan, og deres to drenge. De er på vej fra Aarhus på et års sejlads ned gennem Europa. Næste havn er Travemünde. Det er lige noget der kan få os til at drømme. Go’ vind til Fortuna!

IMG_3456

[…]

Skarø

Pyh det er varmt!! Thomas må væbne sig med en haveparasol på sejladsen fra Birkholm til Skarø, mens jeg opdaterer bloggen og Raketten søger ly i kahyttens skygge. Luften er tung og diset da vi anduver havnen, og de sortmalede planker på broen brænder under tæerne. Vi kan næsten ikke vente med at få en dukkert!

IMG_2812

[…]

Birkholm

Birkholm er kun 180 cm høj. Selvom det er højere end både min mand og mig, er det ikke meget for en ø. Men der bor også kun otte mennesker, hvilket gør den til Danmarks mindste beboede ø. Fastboerne er praktisk anlagt. Fx har de en fælles stige.

IMG_2763

Birkholm kunne også godt gå hen og blive en yndlingshavn, for her er fredeligt og smukt, og så er her […]