Kyholm – Langør

Hvor Raketten møder en farlig skål bacon, vi finder verdens ensomste kirkegård og forstyrrer alt for mange ænder.

Som den vildeste kontrast til Tunøs præ-festivalstemning ankommer vi først på aftenen til Langør. Turen herover sendte to mand på lazarettet med både forkølelsessår og blåt øje. Førstnævnte er bare mit lod her i livet. Aldrig havde vi kastet fortøjningerne på Tunø, før jeg mærkede det første lille prik, som ved indsejlingen til Stavns Fjord havde udviklet sig til tre forkølelsessår oven i hinanden. Kom ikke og sig at jeg ikke er grundig. Flot ser det jo ud!

[…]

Lopper og næstekærlighed

Se lige den skønhed her. Er hun ikke fin? Jeg fandt hende i en af Samsøs mange, mange loppeboder, og hun måtte bare med mig hjem. Hun kostede 5 kr, men jeg gav 50,-. Det vender jeg tilbage til om lidt.

DSCF2327

Hvis du lige som jeg ikke kan gå forbi en lukket genbrugsbutik uden at blive syg i maven over alle de fund, du går glip af, så er Samsø et paradis. For her vrimler med gode loppemarkeder, og mange af dem har døgnåbent. Oooooh – the thrill!!

[…]

Ballen

Ballen kaldes i folkemunde for Samsøs Skagen, og ikke uden grund. Her leves det søde sommerliv med store isvafler, pittoreske skaldyrsrestauranter i vandkanten og eternal sunshine in a spotless mind. Ballen er ganske enkelt en skøn, knaldet og upoleret havn – med masser af gæstesejlere!

DSCF2937

Første gang vi var her, lå vi langskibs uden på 8 (!) andre både, og raketten høstede stor havnerespekt, da han forcerede dem alle sammen frem og tilbage til kajen, for hans korte ben var kun 5 år.

[…]

Lykken er at blive væk og fundet igen

Hvem der bare havde en juletræsplantage!

Hver gang jeg besøger verdens største labyrint på det nordligste Samsø, bliver jeg grebet af længslen efter det simple liv. For heroppe, mellem høje graner, bor der en mand, der har fået noget helt fantastisk magisk ud af seks hektar juletræer.

DSCF2821

 

Erik hedder han. Historien går på, at han i sin tid arvede grantræsplantagen, men faktisk ikke anede hvad han skulle stille op med den.

[…]

Langør

Alene indsejlingen gør turen til Langør værd. Når man runder den grønne bøje og lister ind i Stavns fjord, sejler man helt tæt på land, og ind i den beskyttede naturhavn. Næsten uanset hvor man lægger til, er der en skøn udsigt, og nogen af de smukkeste solnedgange, jeg har set i Danmark. Og så er her fredfyldt. Smukt og fredfyldt. Havnen er en skøn blanding af lokale lystsejlere, tursejlere og lokale fiskere i oversize waders og fuldskæg.

DSCF2742

Stranden er god til opdagelsesture, men knap så god at bade fra. Det har man rådet bod på ved at sætte stiger ud fra broerne, hvorfra man kan smutte i det klare, og lækre badevand. […]