Glücksburg

Hvor vi sparker dæk, (måske) snyder med vekselgebyret og møder en kær gammel kending.

Af Thomas

Allerede en go’ sømil uden for havneindløbet konstaterer Marie tørt, at det da vist er mig der skal gæsteskrive om Glücksburg. For ja, her er dejlige sandstrande, et smukt hvidt badehotel, ranke bøgetræer og en svanefamilie i de bølgende tagrør. Men aldrig har vi været i en havn med så mange master, med ikke bare tre eller fire, men op til fem og seks sallingshorn! Jeg gisper af glæde og får åndenød – nu skal der tjekkes både og sparkes dæk!

[…]

Sønderborg

Hvor dieseldramaet fortsætter, vi møder en dame med en pude på hovedet og finder verdens ende – bag ved Føtex…

Tidlig morgen står Thomas op og starter motoren, mens jeg og Raketten får lov at putte os i dynerne en time mere. Vinden står næsten lige ind i næsen, så det er en tur for både sejl og motor ned gennem Alssund. Men en smuk tur. Og en fornøjelse at se de mange både på vandet. Efter nogen timer går vi under Alssundbroen og ind i Sønderborgs Nordhavn. Nu skal vi have det diesel på. Vi leder og leder men kan ikke få øje på et tankanlæg. Vi prajer også et ægtepar i en Dehler, men de er fra Norsminde og har ikke set noget. Øv, dumme havnelods, der står altså at der skulle være diesel lige her og vi har sådan brug for det. Nå, vi må vente til i morgen og tanke i marinaen. Nu skal vi bare under Chr. Xs bro og så ind og ligge lige under Sønderborg Slot, som ligger og vinker til os lige forude.

[…]

Aarøsund

Hvor vi pakker os ind i fleecetæpper, klipper Raketten og venter på automatens helbredelse…

Overskyet og 13 s/m fra vest – det river og rusker. Brrr, en kontrast til i går. Frem med varmetæppet, skoldhed kaffe og en go bog, mens Raketten har fået fripas til at ligge i bar røv og game i sin kahyt. Der er dømt doven putte-hyggedag i båden.

[…]

Fredericia

Hvor vi måske finder vores cykler, møder en pige med lidt for mange gulerødder og løber ind i endnu en fest…

Av av av, min dumme ryg! Den er simpelthen ikke bygget til at ligge i den hårde, bulede seng i vores kahyt. Og nu kan den ikke mere. Noget må der gøres, så vi beslutter os for at stikke til Fredericia og se, om vi kan finde en madraspusher.

Det viser sig at være et godt valg, for de seneste dages solskin og vindstille bliver afløst af overskyet og 8-10 s/m, og så er en by jo vældig skøn.

[…]

Schickimicki i Dyvig

Efter aftensmaden beslutter vi os for, at vi vil have dessert på hotellet. Nok med primitivt sejlerliv, gummistøvler og plastickrus, nu vil vi forkæles! Så vi begiver os ind ad broen og op til det idylliske rød-hvide Dyvig badehotel, der troner så smukt mellem vigen og skoven.

– Wuåuw hvor najs! Det er nok det fineste hotel jeg nogensinde har været på!, udbryder Raketten, idet vi åbner den store fløjdør ind til restauranten. Og pludselig bliver jeg pinligt bevidst om, at jeg ikke har været i bad i to dage, og i øvrigt har bare fødder. Måske en aaanelse underdressed?

DSCF3214

For Dyvig badehotel er virkelig nice, med draperede brokadegardiner og guldpaneler, elghovede på væggen og… er det ikke ægte Flora Danica til 30.000,- for en sukkerskål, der står der?!

[…]

Dyvig bro

Efter en forrygende sejlads over Genner bugten lister vi os gennem den kun fem meter brede kanal midt i Stegsvig. Man kan næsten røre stranden på begge sider og Raketten kravler op i masten og dirigerer os igennem. Inde i vigen skal vi vælge om vi vil gå til styrbord ind i Dyvig bådelaug eller til bagbord ind i Dyvig Bro. Vi kan ikke stå for det idylliske Dyvig Badehotel, der er som taget ud af en gammel dansk film, så valget falder på Dyvig Bro.

DSCF3183

[…]