Kongebro

Hvor vi flotter os med luksus, fanger ukendte fisk (og har brug for din hjælp) og ENDELIG finder den forsvundne legeplads.

Efter flere lange stræk i regn og blæst går vi ind i en af vores yndlingshavne, Kongebro. Vi trænger i dén grad til et bad, varme og tørt tøj, så vi flotter os og indlogerer os på Hotel Kongebrogaarden. ”Desværre” har de ikke flere ledige dobbeltværelser, så vi bliver opgraderet til en Suite. ”Er det en sweet?! Wauw den er sweet”, udbryder raketten, da vi lukker os ind i den toværelses med udsigt og karbad.

Afsted med os til den indendørs swimmingpool, som vi har helt for os selv. Det er luksus! Ikke mindst da vi opdager, at der også er sauna. Tilbage på værelset har Raketten slet ikke fået nok af vand, så han ligger og snorkler i en time (!) i badekarret, mens jeg nusser om min før møgbeskidte, nu barnenumsekrop.

Om aftenen får vi treretters gourmetmiddag på terrassen med udsigt over Lillebælt. Efter middagen går vi aftentur på broen og ser adskillige marsvin springe lige ud for. Velkommen til Kongebro, siger jeg bare!!

Og hvad er det så, vi synes er så fantastisk ved Kongebro? Jo alene indsejlingen er skøn. Først og fremmest fordi jeg simpelthen elsker at sejle i Lillebælt. Og dernæst fordi broen ligger så smukt, lige efter den gamle Lillebæltsbro og med skoven i baggrunden. Og sidst – men bestemt ikke mindst – fordi det er en lillebitte havn, med kun få gæstepladser, og en masse små klinkbyggede træbåde.

Der er grillplads og udmærkede toilet- og badeforhold lige ved broen, og så er der naturligvis skoven (den vender jeg tilbage til) og en fin lille strand, hvor der i øvrigt er en snorkelsti. Det er en række skilte fastgjort til bunden (på det lave vand) som man kan snorkle langs og læse hvilke dyr og tangplanter man kan finde. Det er rigtig sjovt, men desværre ikke særligt fotogent, hvis man ikke har et undervandskamera, så det må I tænke jer til – og prøve hvis I kommer forbi. Det er rigtig skægt!

 

Roklubben har en flydebro, hvor Raketten har fanget mangen en krabbe. Måske man skulle give dem en klat neglelak og se, hvor mange gange vi fanger den samme? I hvert fald begiver vi os på fisketur, for det er det nye hit at fange fisk, bl.a. med det nye sænkenet. Vi fanger rigtig mange fisk, men vi aner ikke hvad det er for nogen, så hvis der er fiskekyndige læsere, må I meget gerne tage et kig i galleriet nedenfor, og fortælle hvad vi fangede!

Om eftermiddagen går vi tur i skoven bag ved Kongebro. Det er en rigtig skøn skov, og hvis man går op ad den stejle sti, får man ikke bare et flot vue ud over broen og Lillebælt, men også adgang til det store indhegnede område, hvor der går rådyr. Raketten kravler selvfølgelig op og ned ad alle træstubbe han kan finde, og finder snegle og verdens mindste frø. Der er meget høj ”Nåååårh”-faktor. Og pludselig – inde i en lysning – får vi øje på dem: Rådyrene. Vi sætter os ganske stille ned i græsset og kigger på at de æder. Ind imellem kigger den store kronhjort vagtsomt over på os, men han lader os være i fred.

Næste dag kommer Rakettens ”Bedste ven med K”, som skal sejle med et par dage. Stor jubel og gensynsglæde! Vi beslutter at gå en tur ind til Middelfart og få en is, så vi begiver os afsted i skoven langs vandet.Det første vi møder efter skoven, er Lillebælt værftet, som er et træskibsværft hvor der dufter skønt af tjære. På udvalgte dage er der åbent værksted, hvor man kan se skibsbyggerne arbejde, men isen lokker mere, så det springer vi over. Vi når dog lige at tjekke delfinudkigsposten ud. Det er et lille rødmalet skur bag ved værftet, helt ud til vandet, hvor der er stillet en kiggert op, så man kan kigge nærmere på de mange marsvin. Inde i skur er der en højttaler, som er forbundet med en microfon ude i Lillebælt. Man kan simpelthen høre, hvordan lillebælt (og marsvinene) lyder!!

Nå, men det var den is, så vi bevæger os videre igennem den gamle havn i Middelfart. Den skal også lige have et ord med på vejen. Faste læsere vil vide, at vi ikke er så begejstrede for store marinaer, og netop gamle havn har vi ligget i adskillige gange, for her er altså også skønt. Men nu har vi som sagt kastet vores kærlighed på Kongebro.

Endelig er vi nået til Café Razz, hvor rødderne får en kæmpe is og sopper i det lille bassin foran. På vej tilbage møder vi en masse mænd og en enkelt kvinde, der står og hiver den ene makrel efter den anden op af vandet. Det skal vi naturligvis kigge nærmere på, mens vi hører røverhistorier om den største fisk de har fanget. Måske bliver der overdrevet en lille smulle. Vi svinger op til venstre ad Gl. Vestergade, som ligger lige bag ved Lillebælt Værftet, og kigger på de små skæve huse, som hedder de hængende haver, fordi de nede fra gamle havn ser ud som om de hænger over hinanden. Og selvom det ikke er særligt pænt gjort, så kigger vi alligevel ind gennem vinduerne og tværs gennem stuerne, for at se den fantastiske udsigt som beboerne har over Lillebælt.

Næste morgen starter rødderne friskt med udspring fra broen. Men efter morgenmad i cockpittet,  kan vi ikke trække den længere: Der skal vaskes tøj! Så mens jeg cykler frem og tilbage til marinaen hvor der er vaskemaskiner, tager Thomas og rødderne på drengetur med fiskestang og madpakke. De forsøger forgæves at fange aftensmaden under broen, det lykkes ikke, men de har det skægt, inden de begiver sig videre gennem skoven. Og endelig! ENDELIG finder de den naturlegeplads, vi de seneste år har trasket rundt i skovene ved Kongebroen for at finde. Den er stor og super fed, og der er både toiletter og grillplads, men I skal selv have mad med. I slipper for at vandre hvileløse rundt, for adressen er nedenfor. På vej tilbage gennem skoven møder de to piger (!!), der går og pifter med græsstrå, så det skal rødderne også prøve, mens de sender stjålne blikke til de fnisende piger.

Vi gør båden sejlklar mens rødderne bygger hule med indbyggede Jumbobøger og saltstænger, og ved aftentid lister vi afsted mod Bågø. Det er desværre for motor, men med smukt stille vand og en let dis over skovene langs lillebælt. De to rødder ligger på bommen og skraldgriner over historien om dengang Raketten faldt i søvn i cockpittet med en saltstang i munden. Imens nyder Thomas og jeg solnedgangen.

Du kan i øvrigt se den Oscarnominerede film ”Træt lille mand med saltstang” nedenfor.

DET SKAL I LAVE:

 • Gå på opdagelse på det gamle træskibsværft
 • Samle sneglehuse og konkylier på stranden – der er rigtig mange!
 • Nyde den fantastiske udsigt over lillebælt og de to broer
 • Bade i det klare vand – men pas på strømmen!
 • Snorkle på snorkelstien
 • Gi’ den gas på naturlegepladsen ved Hindsgavl, Galsklintvej 2,  5500 Middelfart
 • Fange krabber og fisk fra rokluddens flydebro
 • Gå aftentur på broen og kigge efter marsvin
 • Tage på hjortesafari i Kongebroskoven

PRAKTISK:

 • Udmærkede toilet- og badeforhold
 • Havnepenge betales hos havnefogeden som kommer hver morgen og aften
 • Ingen indkøbsmuligheder umiddelbart ved havnen, men masser af butikker og supermarkeder i selve Middelfart, som er en smuk gå- eller cykeltur langs vandet og gennem skoven, ca. 2 km.

SMÅ HEMMELIGHEDER:

 • Hvis det er koldt, blæsende og regnfyldt, så prøv at lokke med personalet på Kongebrogaarden. Mod gode ord og mindre betaling, kan I måske få lov at benytte deres indendørs pool, spabad og sauna.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse:

2 tanker om “Kongebro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.