Fænøsund for svaj

Hvor vi går i land på en (næsten) øde ø, bliver bordet af en gummibåd og nøgenbader i Lillebælt.

Selvom Frigga har både køkken, toilet og en gummibåd med benzinmotor, har vi ikke gjort så meget i at ligge for svaj. Og det er fjollet, for det er skønt! Så på vej gennem Lillebælt beslutter vi os for at lave et lille pistop ved Fænøsund.

Desværre er sejlunionens turbøjer optaget af andre både – øv… Men pludselig kommer en stor gummibåd fræsende. Det er Søren, som er en af Thomas’ venner, og som laver kapsejladser i Lillebælt. Han hægter sig fast på siden af Frigga, får en sludder og en kop kaffe, og tilbyder at vi kan bruge en af hans ankerbøjer. Super!

Vi har dårligt fortøjret før en svanefamilie kommer glidende gennem vandet. De er tydeligvis vant til at der vanker mad, når nogen lægger til, og naturligvis er Raketten klar med en halv pakke brød. De snadrer og spiser og rækker deres lange halse helt op til søgelænderet for at få en bid. Bagefter er agterspejlet temmelig nasset af opblødte brødkrummer, så Raketten og Thomas skyller det lige af, hvilket næsten er endnu sjovere end at fodre svaner.

Efter en frokost og en Jumbobog i cockpittet er det tid til en ekspedition til Fænø. Øen er ejet af en tidligere vindmøllevingeproducent som solgte sin virksomhed, tjente en masse millionermilliarder og købte øen. Så øen er privat, og man må ikke lægge til ved broen, men man må gerne gå i land og færdes på stranden og på de afmærkede veje.

Der er lidt øde ø fornemmelse over det, da vi glider i land med gummibåden. Hvad mon der gemmer sig herinde? Der er i hvert fald ingen krabber at fange, men til gengæld er der masser af tomme krabbeskaller på stranden, så vi bygger et krabbe mausolæum, og laver sjove figurer af ting vi finder på stranden. Roen bliver kun afbrudt af fulgekvidder og følgernes skvulpen og vandet vandet er så klart og lækkert, at det indbyder til nøgenbadning.

Om aftenen sidder vi i cockpittet og nyder udsigten, der pga. strømmen skifter lige så stille, så vi kommer hele horisonten rundt.

Næste dag, mens vi kaster fortøjningerne, kommer en fisker og kigger til sit garn i den tidlige morgendis. Det er bestemt ikke sidste gang vi ligger for svaj!

DET SKAL I LAVE:

 • Nyde roen!!
 • Nøgensvømme i Lillebælt
 • Tage på opdagelse på Fænø

PRAKTISK:

 • Husk at fylde køleskabet op og have benzin på påhængsmotoren
 • Dansk sejlunion har lagt turbøjer ud, som man må bruge hvis man er medlem

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse:

2 tanker om “Fænøsund for svaj

 • Super lækkert, det ser bare rigtig hyggeligt ud. Vi har lige været der, men fik ikke lige landgangen med, så det må blive en anden gang.
  Og så ser det ud som om i har en rigtig dejlig båd

  • Hej Jesper, ja der er rigtig skønt 🙂 Der er dog en der har skrevet på For fulde sejls Facebook side, at det ikke længere er lovligt at gå i land – heller ikke bare på stranden. Jeg ved ikke om det passer, men det er nok en god idé at tjekke det inden 😉
   Det er en skøn båd vi har – vi sejlede den hjem fra Holland i 2004, og er så glade for den. Hvad sejler I i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.