Shelter i Dyreborg skov

Hvor vi sover i to meters højde, møder et meget gammelt egetræ og spiser nutellamadder mens vi udspionerer skovens dyr.

I den virkelig smukke skov ved Dyreborg ligger en stor shelter i to meters højde. Jeg har altid drømt om at sove i skoven, så vi pakker dyner, liggeunderlag og proviant og begiver os afsted.

Vi finder hurtigt shelteren, der står i en lille lysning på en bakke. Den er stor, på pæle og med stråtag. Ved siden af er der en gynge med lange snore, som duver op og ned når man gynger. Efter vi har pakket ud går vi på opdagelse. Vi finder kæmpemæssige efterkoppespind, myretuer og tror nok det er et af de berømte sorte egern, der piler rundt på en træstamme. Til sidst gør vi holdt ved et kæmpemæssigt egetræ, der efter sigende er over 350 år gammel, hvor vi spiser vilde hindbær som eksploderer i munden.

Det er blevet aftenskumring og vi går en tur ned på stranden hvor vi kaster sten i havet. Pludselig går en kæmpe rågekoloni på vingerne inde fra skoven. Det er et fantastisk syn at se dem kredse over træerne – og et forrygende spektakel, her lige før solnedgang.

Efter et besøg i det primitive men meget fine muldtoilet i skovbrynet, lister vi tilbage til shelteren, hvor Raketten læser jumbobøger og Thomas konstruerer en slangebøsse. Da lommelygterne næsten ikke kan bryde nattemørket kravler vi i dynerne, hvor vi ligger og lytter til skovens natdyr. En ugle. Og en ræv. Og måske et pindsvin?

Næste morgen, mens vi stadig ligger i dynerne, spiser vi boller med fårebrie og nutella og kigger på fugle fra vores skjul. Det med shelter kan absolut anbefales!

DET SKAL I LAVE:

 • Nyde roen!!
 • Ligge helt stille og kigge ud af sheltervinduet. Måske får I øje på skovens dyr.
 • Gynge i den lange gynge ved shelteren
 • Se den kæmpe eg og spise vilde hindbær
 • Lede efter sorte egern
 • Gå tur langs stranden

PRAKTISK:

 • Husk at booke shelteren på forhånd på http://bookenshelter.dk/shelterplads/dyreborg-skov/ hvor der også er et kort over skoven.
 • Det kan godt blive koldt, så alt efter vejret kan liggeunderlag, gode soveposer/dyner og uldundertøj anbefales. Husk også en lygte.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse:

 

 

 

 

 

PS: Jeg er rigtig glad for alle jeres kommentarer på For fulde sejls Facebook-side. Men jeg bliver endnu gladere hvis I vil skrive dem her på bloggen 🙂 Kh Marie

2 tanker om “Shelter i Dyreborg skov

 • Hej Jan, arh hvor skønt! Man ser det for sig: “Jeg vil først!” – “Nej, JEG vil først!”. Vil kigge efter M’et næste gang 😉

 • Jeg var på tur (i bil) med mit bonusbarnebarn, Liva(5år); så dukker der en flok råger op, fuld larm på flokken. Jeg stopper, ruller vinduet ned og siger: “har du set og hørt alle de fugle?”
  Liva kigger op svarer: “ja, dem kender jeg godt. De skændes om hvem der skal flyve forrest. Du ved godt, de flyver i sådan et “M”!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.