Svendborg – nu med strand

Hvor vi nyder en sjælden sommer 2017-solskinsdag på stranden, Henrik syr korssting (eller noget) på sit forsejl og en af tvillingerne kommer lidt for tæt på en hveps.

Ja overskriften på dette indlæg er jo nok liiidt misvisende. For strengt taget har stranden ved Svendborg jo eksisteret i mange år, men vi har bare først opdaget den nu. En mellemstor provinsby med bynær strand – dét er da en go’ kombination! Derfor synes jeg indlægget om Svendborg (fra sidste år) fortjener et supplement. Og når nu sommervejret anno 2017 endelig viser sig fra solsiden, pakker vi den helt store strandtaske.

Henrik bliver på havnen i Svendborg, for de har fået en flænge i forsejlet, og han kan ikke finde ro før han tror på at det nogenlunde holder til næste sejlads. Så han giver sig i kast med noget korssting eller kastesting eller… Det ser effektivt ud…

Stranden hedder Christiansminde, og den ligger kun knap 2 km fra fiskebutikken i gamle havn. Den lille træbåd M/S Helge sejler fra havnen til Christiansminde ca. en gang i timen. Men vi er nogle skovle til at passe tiden, så Thomas sejler Raketten og tvillingerne derud i gummibåden, mens Lotte og jeg tager strandvejen på cykel og løbehjul. Det er en rigtig smuk tur langs skov og små vandløb og med formidabel udsigt over bæltet.

Da vi når frem kan vi se at det ikke bare er en populær men også meget veludrustet strand. Her er to livreddere, ishus, volleyballbane, fed legeplads, minigolf, fine toiletfaciliteter, badebro… og så er her bare skønt! Dejligt, klart og rent vand, lækkert sand og glade unger – AAAH! De næste mange timer springer vi ud fra badebroen, fanger krabber og kigger på mennesker, og ungerne bygger det flotteste krabbehus i vandkanten med bølgebrydere og alting. Og – nårh ja – så bliver den ene af tvillingerne stukket på tungen af en hveps. Godt hendes mor ikke blot er mor, men også børnelæge.

Eeen… tooo… treee…

NU!!

PLASK!!

Ved 17-tiden beslutter vi at drage tilbage mod havnen. Vi har fået rigeligt sol, og vi kan mærke at stemningen på Christiansminde strand skifter fra ”børnefamilier” til ”unge med Bacardi-breezer og store ghettoblastere”.

Tak for en skøn strandtur, Svendborg!

PRAKTISK:

  • Toiletter, isbod, ferskvandsbruser, blåt flag, livredder – alt er på stranden.
  • Der kan være en del strøm i bæltet, så husk at holde øje med hinanden og bade inden for livreddernes to flag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.