Kan man sejle i januar?

Naturligvis kan man det – bare man har varmt tøj på. Faktisk er mit sejlertøj på top-3 over yndlingstøj, for med en go’ uldtrøje og termoteknisk undertøj ad libitum under, kan det klare alt fra kælketure over sort sol i oktober til – ja – sejlture året rundt. Og pludselig forstår jeg, hvordan Raketten i alle disse år har kunnet gi’ den gas i alt salgs vejr, så længe han har haft sin flyverdragt på.

Jeg kan huske da han var tre år og vi var på sommertogt i det værste sommervejr længe. Vi lå blæst inde i Norsminde i en ordentlig pivert. Det dryppede ind alle steder og båden lå helt sidelæns. Thomas forsøgte at tørre kahytten mens jeg sad oven på på en varm tørretumbler i klubhuset og googlede charterrejser. Vi var simpelthen så pressede og sure og våde, men Raketten han insisterede bare på at fange krabber – han var da ligeglad med at det var vådt og blæsende. Ved nærmere eftertanke er det måske ikke kun et spørgsmål om påklædning, men også om indstilling… Men det ændrer ikke på, at jeg elsker mit sejlertøj!

Nå – det blev lige en afstikker om beklædning… måske for at dække over, at det med vintersejlads ikke helt inkluderer mig. Min mand derimod, han skal simpelthen ud at runde bugten mindst en gang om måneden vinteren over, og helst oftere. Og selvom der er masser af hans knallertvenner der gerne vil med, sejler han som regel singehand. Det er noget med at få klaret tankerne og indstille blikket på uendeligt.

Jeg bliver nok aldrig helt tryg ved at han sejler alene, men han har naturligvis altid redningsvest på, og så har vi en aftale om at han altid bruger livline når han går på dækket og at han sender en SMS når han sejler ud og når han er i havn igen.

Sådan må det være. For han er simpelthen så brandlykkelig når han kommer hjem efter sådan en tur.

 

Filmen her er fra midten af januar, hvor han afprøver sin nyerhvervede selfie-stang. Udover det lille tekniske uheld, I kan se i filmen, så fik han også hjertet op i halsen da han kom i havn og opdagede at kølen var fuld af vand. Det vise sig heldigvis at være fordi bruseren på agterplatformen var frostsprængt, og havde tømt hele vandtanken ud i stuverummet. Oh the pleasure of having af boat!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.