Drømmefanger DIY

Raketten samler bunkevis af skønne sager på stranden. Hulsten, skaller, sneglehuse, fjer og pinde. Masser af pinde. Jeg kunne godt tænke mig at gemme alle disse skatte på en fin måde, så de kan blive et minde om vores sommertogter, så nu har jeg lavet en drømmefanger, hvor jeg bruger dem som pynt.

Drømmefanger med strandskatte

Jeg skulle bruge en ring, noget bånd til at vikle om ringen (læder, kantebånd, stof…) og noget snor. Og så naturligvis pynten, som er alle rakettens strandfund. Ring og bånd kan man jo selvfølgelig købe i en stof- eller hobbybutik, men jeg kan godt li’ recycling, så jeg fandt materialerne i en genbrugsbutik: Skelettet fra en gammel lampeskærm og tallerken-dreje-dimsen fra en microbølgeovn, som begge fik en tur med en skævbider og en hobbykniv.

Drømmefanger materialer I

Jeg skulle kun bruge én ring, men jeg købte begge dele, så jeg kunne eksperimentere lidt – og evt. lave flere drømmefangere. Derudover fandt jeg en rulle tyndt garn og noget kantebånd. Bemærk det originale prismærke fra Bilka! Hele molevitten fik jeg for 20,- kr. Ta’ dén, Panduro Hobby!

Drømmefanger gaze

 

Ærgerligt nok glemte jeg at købe en stump stof. Det kan nemlig være godt at vikle stof om ringen inden man vikler båndet om, så ringen bliver lidt blødere og ”nettet” er nemmere at sætte fast. Men heldigvis kom jeg i tanker om, at vi har en førstehjælpskasse i båden, hvor jeg fandt et par ruller gazebind. Da jeg havde viklet gazebindet om og hæftet enden med et par ri-sting, besluttede jeg mig for at nøjes med det og droppe kantebåndet. Oh – the proces!

Drømmefanger net

 

Næste skridt var nettet, som jeg lavede med en rulle snor. Det er lidt svært at forklare hvordan man gør, men jeg har fundet en tegning der viser det meget godt, bortset fra at snoren skal være strammere end på tegningen.

Drømmefanger illustration

Til sidst satte jeg pynt på. Jeg bandt det fast med snoren, og nogen af skallerne og krabbekloen limede jeg på. Voila!

Drømmefanger i Frigga

 

Drømmefanger udsnit I

 

Drømmefanger udsnit III

 

PS: Der er maser af DIY videoer på YouTube hvor du kan se hvordan man laver nettet i drømmefangeren. Jeg synes denne er rigtig god: (der laver hun i øvrigt ringen af pap – smart!!)

2 tanker om “Drømmefanger DIY

    • Hej Carina, skønt du kan bruge idéen 🙂 Man kan evt. lave ringen af grene som man sætter sammen til en 5-kant eller 8-kant. Har også været et smut forbi din blog – hvor lyder det dejligt! Rigtig go ferie, kh Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.