Lykken er at blive væk og fundet igen

Hvem der bare havde en juletræsplantage!

Hver gang jeg besøger verdens største labyrint på det nordligste Samsø, bliver jeg grebet af længslen efter det simple liv. For heroppe, mellem høje graner, bor der en mand, der har fået noget helt fantastisk magisk ud af seks hektar juletræer.

DSCF2821

 

Erik hedder han. Historien går på, at han i sin tid arvede grantræsplantagen, men faktisk ikke anede hvad han skulle stille op med den.

Indtil den dag, han fik den blændende idé, at kværne en træfræser ind gennem den, og skabe verdens største labyrint. I kid you not! Lige her på lille Samsø. Og den er CO2-neutral og giftfri, så alle vi naturforskrækkede speltmødre kan snildt lade vores poder blive væk derinde mellem mos og myretuer.

Nu er der jo ikke meget ved bare at blive væk, så Erik har lavet et stifindersystem, til at finde igennem de mange snoede stier. Du får et ark med spørgsmål, og du kan selv vælge kategori og sværhedsgrad, fx Skovens dyr, Danmarkshistorien, StarWars og mange, mange flere.

Hver gang du møder et T-kryds, står der en lille sten med et tal, som henviser til et spørgsmål. Der er to svarmuligheder, som bestemmer om du skal gå til højre eller venstre. Det er så hyl at suse rundt imellem de høje graner og gætte løs, og være en lillebitte smule i tvivl, om man nu gættede rigtigt, eller om man er ved at fare vild.

DSCF2827

 

Vi har været her flere gange, og vælger som regel en kategori, hvor raketten kan gætte med. Officielt fordi det jo også skal være sjovt for ham – men nok mest fordi vi er udprægede konkurrencemennesker, der ville DØ hvis vi blev nødt til at bruge nødudgangen, som står beskrevet bag på spørgsmålsarket 😉

Erik er stolt af sin labyrint. Det kan man tydeligt se, når man kigger ind i hans plirrende øjne, mens han begejstret fortæller, at nu er der nogen besøgende der har lavet en stifinder på hollandsk, og at der både bor flagermus og mår derinde blandt træerne.

Og jeg forstår ham. Hver gang jeg besøger Erik og hans labyrint, spekulerer jeg på, hvorfor vi går rundt og gør vores liv så helt utroligt kompliceret med karrierer, pensionsopsparinger, flexlån og forældreintra.

Man kunne også bare bo på Samsø, og være brandhamrende stolt af sin labyrint.

Samsølabyrinten, Issehoved 1, Nordby http://www.samsolabyrinten.com

DSCF2826

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.