Korshavn

Sidst på eftermiddagen går vi fra Avernakø Bådehavn mod Korshavn, som er Avernakøs anden havn med plads til ca. 20 både. En tæt tåge ligger lavt og det ser næsten ud som om vi sejler i skyer.

DSCF3905

Vi konstaterer at der lige akkurat er dybt nok i havnen og lister os ind på den første pæleplads ved siden af to tyske hippier i en lille træskude. Velkommen til en lille perle. Det her er lige os! Her er ganske få både, herunder et par lokale fiskerbåde, smuk natur og en dejlig ro. I en lille gammel lade blandt rustent værktøj og gamle fiskekasser hænger der et skab, hvor man kan lægge kuverten med havnepenge. Ikke noget fanzy her.

DSCF3842

 

DSCF3917

En aldrende herre går ombord i en lille hvid fiskerskude. Han hedder Finn og er indehaver af Korshavn Gl. Røgeri. Før i tiden havde han røgeriet i Faaborg, og sejlede hver dag turen på 50 minutter fra Korshavn til Faaborg i Gisela, som båden hedder. Den er opkaldt efter hans kone. I al slags vejr sejlede han. Selv under orkanen i ´89, hvor taget fløj af nabogården. Der tog turen dog 2 ½ time.

DSCF3825

Finn inviterer mig med i sin gule varevogn, så jeg kan besøge hans røgeri, hvor han laver røgede makreller, laks og ministersild. – Jo, for de har hverken hoved, hale eller rygrad.

Han er 88 år. Jeg spørger om han har bået på Avarnakø hele sit liv, men nej – Jæ’ sgutte nown jæm’fø’ning! Han har boet i både Norge, Sverige og Holland England og Californien.

DSCF3829

Oprindeligt ville han have været ude at sejle med sin onkels ålekvase, men det måtte han ikke pga. minefare. Det var under krigen. Så han tænkte, at han da også godt kunne lide heste, og blev landbrugselev i Sverige og Holland.

Version 2

DSCF3835

DSCF3836

Siden solgte han fisk i England og Californien. Og så lige 17 år i Hirtshals med fiskeeksport til hele Europa, før han slog sig ned på sydfyn og overtog røgeriet i Faaborg. I øvrigt som 3. generation. – Ja, lidt har man da nået

DSCF3873

DET SKAL I LAVE:

 • Nyde roen og skønheden
 • Lave krabbevæddeløb – der er en del af broen, der nærmest er bygget til det
 • Spise jer tykke og glade i Finns lækkerier fra Korshavn Gl. Røgeri
 • Bade fra den lille strand ved havnen

PRAKTISK:

 • Der er selvbetjenings cykeludlejning på havnen (også på timebasis)
 • Der er ikke vand på broerne, så husk at tanke inden.
 • Toilet og vand er i forsamlingshuset ca. 50 m. fra havnen. Ingen bad.
 • Købmand i Avernak, udvalget er det mest basale samt naturligvis lokale Avernakø specialiteter som kød og marmelade.
 • Man kan bestille morgenbrød til udbringning fra købmanden.
DSCF3959

Selvbetjenings cykeludlejning på havnen

SMÅ HEMMELIGHEDER:

 • Købmanden aka tatoo-fætteren er også havnefoged i Korshavn
 • Dronning Margrethe og Prins Henrik har engang besøgt Korshavn
 • Under en af de små badebroer fra stranden er der et tov. Når du hiver i det, dykker den orangerøde bøje under vand. Hiv ubemærket i det mens du siger ”Abrakadabra”, så tror ungerne at du kan trylle. Desværre kender raketten os for godt, for der gik ikke mange sekunder før han udbrød – Der er vist noget lusk, her!. Øv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.