Skarø

Pyh det er varmt!! Thomas må væbne sig med en haveparasol på sejladsen fra Birkholm til Skarø, mens jeg opdaterer bloggen og Raketten søger ly i kahyttens skygge. Luften er tung og diset da vi anduver havnen, og de sortmalede planker på broen brænder under tæerne. Vi kan næsten ikke vente med at få en dukkert!

IMG_2812

IMG_3735

Stranden ved havnen er ok, men der er temmelig meget tang, så det er ikke her man smider sig med en solhat og en go’ bog. Til gengæld kan man springe i vandet fra færgebroen, hvor der også er en stige så man kan komme op igen. Raketten springer havbadet over, han har mødt to piger i lyserøde bikiner – Og den ene ved virkelig meget om krabber, mor! Det er heldigt, for broerne i Skarø havn er eminente til krabbefangst.

IMG_3455

IMG_3502

Skarø er noget mere ”velplejet” end Birkholm som vi kommer fra. Her er små lækre restauranter og der står Mercedeser og Audier parkeret ved siden af de nymalede bindingsværkshuse. Midt i Skarø by finder vi et gadekær. Umiddelbart ser det ret dødt ud, der er ikke meget vand og ingen fugle, men da vi nærmer os vandkanten, springer en masse grønbrogede tudser op fra græsset og ud under det beskyttende andemad. Raketten kravler straks ned på stenene og begynder at fange dem med fiskenettet. Det giver et skønt gys i os alle tre, når de små grønne fyre springer ud af nettet. Og det bedste af det hele er, at man får blødt, varmt mudder mellem tæerne.

IMG_3503

IMG_3458

– Der er den!, råber en far og peger ud i gadekæret. Alle ungerne stimler sammen og spejder ud mellem sivene. -Jaaaa, der er den! Den ene af de to snoge, som bor i gadekæret, ligger på lur efter sin aftensmad. Man kan se krusningen i vandoverfladen og det lille gråsorte hovede med de to hvide pletter, der stikker op. Raketten kaster en pind ud foran den, og svirp, så hugger den til. Ungerne gyser frydefuldt. – Wuåååh hvor mega sejt!

IMG_3750

DSCF4568

– Aaaaadr hvor klammo!, sprutter Raketten, da vi spørger om han vil have en is der er lavet af træer og tang. Men den er god nok. Siden 2005 har Britta og Martin produceret deres lækre økologiske Skarø is, der er sødet med sukkertang og birkesaft, lige her på deres gård på Skarø. Oprindeligt opdrættede Martin gæs på gården, men en vinter hvor Svenborg sund frøs til, gik ræven over isen fra Fyn og snuppede dem alle sammen. Om der ligger en ironisk kommentar i, at Martin efterfølgende kastede sig over isproduktion, melder historien ikke noget om.

IMG_3500

IMG_3471

IMG_3470

I is-caféen bliver vi ekspederet af Motoki og Masa – to unge japanske fyre. De kommer fra Hokkaido og er på studieophold på Skarø is, for at lære om økologisk produktion. Når de vender tilbage til Japan vil de starte en økologisk selvforsynende Bed & Breakfast. Med en blanding af engelsk-dansk-japansk og lidt grin og gestik får vi bestilt hver vores is, og jeg sætter tænderne i mit livs bedste lakridsis og min første – men bestemt ikke sidste – stikkelsbærsorbet. MUMS!

IMG_3468

IMG_3466

På vej tilbage til havnen får vi øje på to harer, der sidder og putter sig på en græseng, og vi tæller hvor mange forskellige dyr vi egentlig har set her på Skarø. Det er mange! Tudser, en snog, en tangnål, krabber, græshopper, fluer, en kat, harer og tissemyrer. Og så selvfølgelig massevis af fugle. Faktisk har vi aldrig set så mange gulspurve som i fugletræet på Skarø. Det er et stort træ fyldt med vedbend, som I finder hvis I går lidt ned ad vejen ti venstre for is-caféen. Bare gå efter lyden.

IMG_3743

IMG_3749

Skarø er smuk og fredelig – og en lille smule for posh til os. Plænerne er lidt for nyklippede og stråtagene er lidt for nytækkede… Når det er sagt, er øen bestemt et besøg værd – om ikke andet så for isen.

IMG_3463

DET SKAL I LAVE:

 • Bade fra havnemolen
 • Spise jer mætte og glade i Skarø is – vi anbefaler stikkelsbær sorbet og lakrids
 • Fange tudser i gadekæret og lege ‘Find snogen’
 • Finde harer og græshopper på engen
 • Fange krabber og tangnål fra broerne
 • Lege på legepladsen
 • Gå en tur ud på revet og kigge på fuglene og bølgerne

PRAKTISK:

 • Virkelig lækre toilet- og badeforhold. Dog temmelig omstændeligt at man skal bruge en 6-cifret kode til at komme ind.
 • Fin lille legeplads på havnen.
 • Super effektiv og stor vaskemaskine der – hurra – er tilgængelig for både kvinder og mænd.
 • Skarø is café har også et lille udvalg af dagligvarer. Åbent hver dag kl. 8-21.
 • Der går færge til Svendborg flere gange dagligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.