Schickimicki i Dyvig

Efter aftensmaden beslutter vi os for, at vi vil have dessert på hotellet. Nok med primitivt sejlerliv, gummistøvler og plastickrus, nu vil vi forkæles! Så vi begiver os ind ad broen og op til det idylliske rød-hvide Dyvig badehotel, der troner så smukt mellem vigen og skoven.

– Wuåuw hvor najs! Det er nok det fineste hotel jeg nogensinde har været på!, udbryder Raketten, idet vi åbner den store fløjdør ind til restauranten. Og pludselig bliver jeg pinligt bevidst om, at jeg ikke har været i bad i to dage, og i øvrigt har bare fødder. Måske en aaanelse underdressed?

DSCF3214

For Dyvig badehotel er virkelig nice, med draperede brokadegardiner og guldpaneler, elghovede på væggen og… er det ikke ægte Flora Danica til 30.000,- for en sukkerskål, der står der?!

– Hul i det, vi ska’ ha’ pandekager!, siger min mand, og kaster sig nonchalant i en af de små Louis XVI sofaer med udsigt over havnen. Han er fløjtende ligeglad med etikette.

DSCF3212

Jeg må gribe til et af mine gamle tricks og hive Helga frem af gemmerne. Helga struntar i hvad andre tænker, og skrider ind over de bonede gulve, mens hun tænker ’De ved ikke om jeg er pisse rig og kan tillade mig at gøre hvad der passer mig’. Og så lander jeg i sofaen sammen med Helga, som lige så stille fordufter, efterhånden som jeg kan klare mig selv… Hvor er her fint! På den skønne måde… Og slet ikke så fornemt og steife Oberlippe som først antaget. Faktisk er her ret hyggeligt…

DSCF3228

DSCF3226

Vi bestiller pandekager med is, Creme brûlée og varm chokolade. Ægte varm chokolade – ikke Mathilde.

Og så sider vi dér. Under de klirrende lysekroner, og nyder udsigten til det smukke loft med træudskæringer og stjernelampetter og de rige tyskere, som sidder i deres ens og knitrende nye sejler-outfit og siger ”Sehr Schön!” til det hele…

DSCF3221

DSCF3225

DSCF3220

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.