Ballen

Ballen kaldes i folkemunde for Samsøs Skagen, og ikke uden grund. Her leves det søde sommerliv med store isvafler, pittoreske skaldyrsrestauranter i vandkanten og eternal sunshine in a spotless mind. Ballen er ganske enkelt en skøn, knaldet og upoleret havn – med masser af gæstesejlere!

DSCF2937

Første gang vi var her, lå vi langskibs uden på 8 (!) andre både, og raketten høstede stor havnerespekt, da han forcerede dem alle sammen frem og tilbage til kajen, for hans korte ben var kun 5 år.

Og det er sådan set også det eneste jeg har at udsætte på Ballen. Altså at der kan være lige lovlig crowdet i højsæsonen. Og man skal være forberedt på, at der hver nat er mindst én båd, der  holder happy hour med grin og snak og lå lå låååå til ud på natten. Det overlever vi nok.

DSCF2895

For til trods for Ballens popularitet, har den formået at bevare både det idylliske og det skæve og bulede.

I Ballen får I en dejlig badestrand, gode shoppemuligheder (selv et byggemarked er her!) og skønne restauranter – lige for jeres fødder. Og så får I ikke mindst den ufatteligt gode kombination: Krabbebro i umiddelbar nærhed af det lækreste lille røgeri med kølig hvidvin og udsigt til solnedgangen.


IMG_0286

Krabbebroen ligger inddæmmet inderst i havnen, hvor vandet er ½ meter dybt, så der er ingen fare for at lille bimse driver til havs, hvis han får overbalance. Der ligger en robåd til fri afbenyttelse, og så er der gode chancer for at fange en lille fladfisk med de bare næver.

IMG_2323

DET SKAL I LAVE:

 • Bade fra sandstranden
 • Kigge på mennesker
 • Fange krabber og fladfisk
 • Shoppe
 • Synge lå lå låååå med nabobåden
 • Gå i byggemarked (jeg æææælsker byggemarked!)
 • Leje en cykel og cykle Samsø rundt
 • Spise lækker mad på restauranterne

PRAKTISK:

 • Fine toilet og badefaciliteter, men lad være med at stille dine ting på gulvet når du går i bad – det sejler!
 • Stort supermarked og byggemarked
 • Masser af restauranter

SMÅ HEMMELIGHEDER:

 • For 20,- kr. kan du køre hele Samsø rundt i bus i to timer. Det er nemt, for der er kun én busrute – nr. 131.
 • På stranden ved krabbebroen er en kasse med børneredningsveste til fri afbenyttelse
 • Hvis det blæser fra syd er stranden ved iskiosken ikke særligt god. Gå i stedet lidt ud ad vejen, forbi restaurant Dokken. Der er en skøn badebro, som i øvrigt også kan benyttes af kørestolsbrugere!

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.