Kan I mærke det?

De første spæde solstråler. Duften af havn. Kriller i maven. Det er lige om lidt! Sejlsæsonen begynder. Og vi kan næsten ikke vente!

De seneste weekender har vi været på havnen og klargøre Frigga. Det er så hyggeligt at futte rundt i kedeldragt og blive møgbeskidt, spise spegepølsemadder og snakke med de andre sejlere om hvor turen går hen i år. Og møde vores sommervenner – alle dem, som vi kun ser i sejlsæsonen. ”Dav dav, du har da fået ny frisure? Nå er I flyttet? Det var da også på tide. Tillykke med barnebarnet!”, og hvad der ellers er sket siden vi lagde bådene til at sove vintersøvn.

Der er lidt kriller i maven når Frigga hænger frit i luften

Den store blå kran kører uafbrudt. Folk hjælper hinanden med at få bådene op og i, låne en skruetrækker og dele en øl. Ungerne hjælper til, hvis de da ikke drøner rundt på løbehjul eller ligger på broen og kigger efter årets første krabbe. Vi skynder os at fjerne den store muslingefarm, der er flyttet ind på roret, inden vores dreng – den store dyreelsker – opdager den. Og jeg er en tur i masten for at rette på vindexet og se om alt er ok. Der er en fantastisk udsigt fra toppen.

Sådan en forårsdag på havnen er lige som en fødsel: Når først man sidder med barnet i favnen, glemmer man hvor p… ondt det gør at føde. Og når først solen endelig kigger frem og alle sejlerne kommer ud af deres vinterhuler, glemmer man hvor lang og våd og kold vinteren har været. Og foråret for den sags skyld.

Vi ved faktisk ikke hvor vi tager hen i år. Vi har ikke så lang tid, og vi kan godt li’ at tage den med ro, så vi kommer nok ikke så langt. Men uh, hvor vi glæder os!!

Hvor tager I hen?

Ungerne elsker en hel dag med vandslange i fri dressur!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.